seboizm
Rok wykrycia SR: 2005
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 10:16 am Nowe soczewki kontaktowe - twarde.
Witam serdecznie!!!
Od zeszłego tygodnia dokładnie od 17.07.2010 założyłem na oczy soczewki kontaktwe tawrde - komfort widzenia mnie powalił po prostu szok wszystko ostro wyraźnie - rewelacja. Dziś mija 9 dzien jak je noszę - były różne przygody z zakładaniem i zdejmowaniem - ale w miare to opanowałem komfort różnie ale idzie się przyzwyczaić. Natomiast od 4 dni coś zauwazyłem albo to przeoczyłem wcześniej bo tego nie sprawdzałem bo na to nie wpadłem prawym okiem widzę super ostro jestem w stanie z +/- 2 metrów przeczytać co jest napisane np. na kalendarzu ściennym małą czcionką, natomiast lewym okiem rozmywa mi się napis tak że nie jestem w stanie swobodnie go odczytać - mimo prób mrugania itd. Nie wiem czy tak była dobrana soczewka czy coś się dzieje z moim okiem. Po prostu lewym okiem widzę mniej ostro. Czy coś trzeba do niej zastosować jakieś preparaty - do przechowywanie i mycia stosuje zestaw CONCARE (mydełko+płyn do przechowywania) nie wykonywałem żadnego "odbiałczania".
Oczywiście obuocznie widzę idealnie ale denerwuje mnie ten fakt że z lewym okiem jest coś nie tak.
Bardzo proszę o sugestie ewentualnie co jest nie tak.
seboizm, cześć Seba... z tej strony też Seba
W pierwszej kolejności nasuwa się pytanie:
Czy podczas dobierania również czytałeś dla próby jednym i drugim okiem i to zarówno dal jak i blisko
Przy okazji pochwal się ile dałeś za soczewki i jak jest z Twoim stożkiem
...przedstaw to jak podaje Twój lekarz - mój podaje w % widzenia.
pozdro
_________________ widzenie bez soczewek: lewe: 20%, prawe: 40%
widzenie w soczewkach: lewe: 95%, prawe 95%